Турция ще предостави на Украйна около 36 милиона долара за закупуване на

...
Турция ще предостави на Украйна около 36 милиона долара за закупуване на
Коментари Харесай

Турция даде на Украйна $36 млн.

Турция ще даде на Украйна  към 36 милиона $ за закупуване  на турска военна техника и артикули с двойна приложимост. Според кабинета на президента на Украйна това е планувано от междуправителствени документи за военно-финансовото съдействие, подписани в понеделник в Киев.

" Документите плануват турската страна да отдели 200 милиона турски лири (около 36 милиона долара) за закупуване на  турски военни артикули и артикули с двойна приложимост за потребностите на въоръжените сили на Украйн а ", се оповестява от офиса на президента.

Министърът на защитата на Украйна Андрий Загороднюк съобщи от своя страна, че се допуска разширение на съдействието във военната сфера в пет посоки. Това е взаимното произвеждане на високоточни противотанкови оръжия, ремонт и техническа поддръжка на хеликоптери,  доставка на мотори на самолети,  сътрудничество в региона на противодействието на безпилотните въздушни системи, както и в региона на транспортната авиация и образователните комплекси. " Тясното съдействие с турските сътрудници ще ни помогне да подобрим сигурността на южната ни южна граница - в Черно море. В същото време това ще ускори опциите за противовъздушна защита посредством взаимно присъединяване в стратегиите на НАТО ", съобщи министърът във Фейсбук.

През март 2019 година турските атакуващи дронове Bayraktar TB2 бяха признати от украинската войска./ news.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата па
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР